dinsdag 11 december 2012

Advent (2)Langzaamaan begint Kerst zichtbaar én hoorbaar te worden in onze omgeving. Alle etalages staan vol met Kerstmannen en rendieren, in de winkels hoor je Kerstmuziek en ook in de kerk zongen we afgelopen zondag het eerste Kerstlied. Thuis waren de kinderen er ook mee bezig, ineens stond Anna Diecke voor ons met een Kerststal (gemaakt van Duplo) met Jozef, Maria en het kindje Jezus én een heleboel dieren!

Afgelopen zondag staken we 's avonds de tweede kaars aan, lazen we het verhaal van Maria die de boodschap kreeg dat ze de moeder van Jezus zou worden én hingen we een kaartje in de takken met de naam 'Vredevorst'. Met elkaar dachten we na over dat moeilijke woord. Na wat praten kwamen we uit bij het lied 'Koning van Sjaloom' en samen zongen we dit prachtige lied; een lied wat we ook  vaak gezongen hebben in onze Zilt-tijd ...

Maandag lazen we Jesaja 9:5 en 6, de Bijbeltekst waar ook de naam 'Vredevorst' in voor komt. De vraag op het briefje in het doosje van de Adventskalender was, of de kinderen een lied herkenden in deze teksten en ze wisten het gelijk: Wonderbare Raadsman. Samen zongen we dit bekende liedje, met goede herinneringen, opnieuw aan Zilt.

Vandaag hebben we weer een nieuw kaartje in de takken gehangen, 'Koning'. Jezus kwam als baby naar de wereld, maar wél als Prins, een Koningskind; koning Herodes was niet voor niets zo bang voor zijn positie! Met elkaar luisterden we op You Tube naar een liedje wat hier bij hoort 'Ga je mee op zoek naar het Koningskind'.

Morgen zit er een kaartje in de Adventskalender met een kerstpuzzel voor de kinderen, even iets anders!

Donderdag hangen we dan nog een keer een kaartje in de takken met een naam uit Jesaja 9, 'Goddelijke Held' en zingen we nog eens het lied 'Wonderbare Raadsman'.


Vrijdag zit er iets lekkers in de kalender en gaan we samen het kerstverhaal van Opa Knoest lezen óf het filmpje bekijken.


Zaterdag gaan we een stukje uit het Paasverhaal lezen (Mattheüs 21:6-9), om de volgende naam duidelijk te maken 'Zoon van David'. Daarnaast gaan we een klein stukje uit het geslachtsregister, uit onze kinderbijbel, lezen om te zien dat Jezus écht een achter-, achter-, achterkleinzoon van David was.

En dan ... is het al weer de derde Adventszondag ...

3 opmerkingen:

 1. Mooi dat jullie op deze manier advent vieren met elkaar. Wij doen het wat eenvoudiger, d.m.v. bijbelverhalen, kerststal op de kast, een kleurplaat voor de jongens en liedjes zingen. Verzinnen jullie dit ieder jaar zelf? Moet je gaan uitgeven in een soort van werkboekje, pattent op aanvragen! Ik denk dat er best veel animo voor is.
  Fijne adventtijd verder! Liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bedoel patent... stom. Was iets te snel getypt, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wendy,
  Het idee om iets te doen is van onszelf, maar ik heb wel even rondgeneusd bij anderen; uiteindelijk heb ik het één en ander samengevoegd en daar onze eigen draai aan gegeven. Ik vind het heel waardevol om er net ietsje meer bij stil te staan en dat kan op héél veel manieren, toch?
  En tsja ... werkboekje maken ... Leuk idee en bedankt voor het compliment, maar zou het écht aftrek vinden?
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates