zondag 23 december 2012

Advent (3)

Onze meiden hebben al kerstvakantie en dus staat het kerstfeest 'voor de deur'. Afgelopen week hebben we dat gemerkt in de drukte die dat met zich mee bracht, bij de kinderen én in allerlei activiteiten. Woensdag begon het al met het uitdelen van de kerstpakketten op de Voedselbank ( o.a. met dank aan de kinderen van de Vakantie Bijbel Week in Hoornaar), donderdag was er een (3-talige!) kerstviering op de Bijbelschool, vrijdag hadden de meiden hun kerstfestival op school en tot slot was er gisteren de kerstmusical van de zondagschool. Zoals jullie zullen begrijpen, bleef er te weinig tijd over om een blog te schrijven over Advent en daarom laten we jullie nu in 'sneltreinvaart' nog even mee kijken ...

- kerst op school - 
Zondag staken we de 3e kaars ook aan en lazen we het verhaal over de geboorte van Johannes de Doper. We luisterden nog een keer naar het lied 'Van A tot Z' waarin we nu al heel veel namen van Jezus herkenden en zongen met elkaar 'Wonderbare Raadsman' en 'Ga je mee op zoek naar het Koningskind'.

Maandag zat er een briefje in de Adventskalender dat het kaartje met een nieuwe naam te vinden was aan de nek van één van de knuffels van de kinderen (de leeuw van Noemi). Uiteraard was dat niet voor niets, want op het kaartje stond de naam 'Leeuw van Juda'. We luisterden met elkaar naar het lied 'Leeuw van Juda' en 'U, de Leeuw van Juda'.

Dinsdag zat er (voor één keer) een klein cadeautje in de kalender.

Woensdag was er weer een kaartje met een nieuwe naam 'Brood dat leven geeft'. Met elkaar zongen we een couplet van 'Zoek eerst het Koninkrijk van God', 'men kan niet leven van brood alleen'. 

Donderdag was het de bedoeling dat we lekkere broodjes zouden hebben bij het avondeten (naar aanleiding van woensdag), maar helaas ... de bakker verkocht alleen 'normaal'. Daarom was er een lekker kerstkoekje, wat niet minder gewaardeerd werd!

Vrijdag was er een nieuw kaartje met de naam 'Morgenster'. In de kalender zat een briefje, dat er buiten een verrassing op hen lag te wachten: (vuurwerk)sterretjes! Met de brandoefening op school nog vers in gedachten, werd de verrassing echter niet echt gewaardeerd, dus we snelden weer vlug naar binnen ...

Zaterdag zat er een briefje in de kalender met een mooi kerstverhaal, wat we met elkaar lazen.

Vandaag, zondag, staken we 4 kaarsen aan en lezen we 2 verhalen uit de Dagboekbijbel (nrs. 245 en 246), over de droom van Jozef waarin een engel van de Heer hem gerust stelt en over de Romeinse volkstelling. In één van deze verhalen komt de naam 'Redder' voor en deze naam gaan we vandaag in de takken hangen. 

Morgen is dan de laatste dag vóór het kerstfeest en hangen we het laatste kaartje met de laatste naam in de takken, 'Immanuël', God met ons, voor nu én altijd! 

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates