donderdag 6 december 2012

Advent

Sinds afgelopen zondag wordt onze schoenenkast gesierd door 4 kaarsen, kersttakken, kerstboekjes en een Adventskalender. Met elkaar leven we toe naar Kerst!

Dit jaar proberen we dat bewuster te doen, dan voorgaande jaren. Elke dag openen we een doosje van de Adventskalender en ontdekken we een naam van Jezus, luisteren we naar een (kerst)liedje op You Tube, lezen we met elkaar een gezellig verhaal of zit er iets lekkers of een heel klein cadeautje in. 

Afgelopen zondag begonnen we de Adventstijd met het aansteken van de eerste kaars én met het lezen van het verhaal van Zacharias en de aankondiging van de geboorte van Johannes. Door een foutje bij het maken van de Adventskalender, ging vervolgens woensdag het eerste doosje open en luisterden we naar het liedje 'Van A tot Z'. Vandaag ontdekten we de eerste naam van Jezus in het doosje en hingen het kaartje met de naam 'Christus' in de kersttakken en luisterden we naar het liedje 'Namen van God'. Morgen komt er weer een kaartje in de takken te hangen, dan met de naam 'Licht van de Wereld' en zaterdag zit er een lekkere verrassing in het doosje.

De kinderen vinden het heel erg leuk om er mee bezig te zijn; de verrassingen in de doosjes, de kaarsen aan, kaartjes in de takken hangen én de sfeer van samen dingen doen. Ondertussen ontdekken we Wíe er eigenlijk kwam, Jezus. Toen als baby, maar gaandeweg manifesteerde Hij zich als Christus (Verlosser), Licht van de Wereld en in nog zo veel hoedanigheden meer. We gaan het ontdekken in de komende weken, we zien er naar uit!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates