dinsdag 18 december 2012

Noemi 'protagonista'

Afgelopen week was Noemi 'protagonista', de belangrijkste persoon van de klas. Een week lang mocht ze 'de trein' (de rij met kinderen) naar het klaslokaal brengen, was ze de grote hulp van de juf én mocht ze samen met ons een activiteit organiseren voor alle kinderen uit de klas.

Noemi wilde graag een kerstster maken met haar klasgenootjes en dat moest lukken in een uurtje. Van te voren werden er sterren geprint, kerststickertjes bij elkaar gezocht én een voorbeeld gemaakt. Het zou helemaal goed komen!

Op het laatste moment bedachten we echter dat het toch wel een beetje kaal was, alleen een ster. Konden we niet ietsje meer doorgeven over het échte kerstfeest? De kinderen horen van alles over kerstmannen, cadeautjes en vakantie, maar over een Kindje dat geboren werd in Bethlehem horen ze helemaal niets. We besloten een mini-kleurboekje te maken met het kerstverhaal in 3 zinnen, wat alle kinderen mee kregen aan het einde van de les.

Tot onze grote verrassing werd het boekje met enthousiasme ontvangen, zowel bij de kinderen, als bij de juffen én de ouders! Wat een bijzondere mogelijkheid om iets te delen van het (kerst)evangelie ...

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates