zondag 6 januari 2013

Los Tres Reyes Magos

Gisteravond, rond 6 uur, zagen we op Facebook een fotootje voorbijkomen, wat ons herinnerde aan de intocht van de drie koningen. Oeps, helemaal vergeten!

Snel trokken we onze jassen aan en gingen op weg naar het dorp en daar was het druk, druk, druk. Overal waren mensen op straat, er was veel politie 'op de been' en je kon goed merken dat de spanning steeg, iedereen was in afwachting van de komst van de koningen. Het had wel iets weg van de intocht van Sinterklaas, maar dan 's avonds en jawel, na zo'n half uur wachten kwam daar inderdaad een optocht aan, en wat voor één ...

Er was muziek ...


er werd gedanst ...


er was allerlei 'Oosters vertoon' ...


... en er werden héél veel snoepjes gestrooid!

De kinderen vonden het helemaal geweldig, die hadden al het één en ander gehoord van kinderen op school en in de kerk, maar dit overtrof hun grootste verwachtingen! Wat een spektakel!

Wat wij heel mooi vonden, was dat onze gemeente de mogelijkheid had aangegrepen om ook met een kar in de optocht, die vóór de koningen uit reed, mee te rijden. Een prachtige manier om aanwezig te zijn in het dorp én om aan iedereen te vertellen wat de ware aanleiding was voor de komst van de koningen.


Het beste cadeau ... JEZUS
(n.a.v. de cadeautjes die kinderen tijdens Driekoningen krijgen)

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates