dinsdag 8 januari 2013

Olie en azijn

Even geleden kocht ik een olie- en azijnstel, maar het bleef keurig ingepakt staan waar ik het na aankoop neer gezet had ... Zelf gebruiken we olie uit de grote fles en dressing bij onze salades (géén azijn dus), dus het stelletje had ik eigenlijk gekocht voor als we gasten te eten zouden krijgen.

Vorige week echter kregen we mensen op de koffie en hun kinderen hadden nog niet ontbeten, dus ze bracht stokbrood, tomaten en ham mee, zodat zij nog konden ontbijten. Terwijl ik bezig was met het maken van koffie en limonade, maakte zij het brood klaar. Ineens vroeg ze of ik ook olijfolie in huis had. Natuurlijk had ik dat, het stond op het aanrecht. "Nee", was de volgende vraag, "heb je niet iets handigers?" "Ja, dat heb ik, iets handigers, een heel mooi olie- (en azijn) stelletje ... ik moet het alleen nog uitpakken en vullen ..."

Jullie begrijpen dat ik sindsdien een gevuld stel op het aanrecht heb staan. Het voelt als een klein stukje integratie, dit keer op het gebied van koken een eetgewoonten. Soms kost die integratie moeite, maar dit keer konden we er allemaal om lachen!

Ik heb trouwens wel mooi geleerd hoe je zo'n lekker stokbroodje klaar maakt ... 

Wil je het ook eens proberen, maak het dan als volgt klaar:

- Snijd een heel stokbrood horizontaal door.
- Pers een halve tomaat, of meer als je dat lekker vindt, boven één deel van het brood uit en verdeel het over de totale lengte.
- Smeer het brood vervolgens in met een beetje olijfolie.
- Beleg het brood met serranoham (de lekkerste moet je écht in Spanje komen halen), chorizo, salami of een andere hartige vleessoort.

Buen provecho!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates