donderdag 24 januari 2013

Zomaar een week ...

Soms zitten weken zó vol met van alles en nog wat, met gewone alledaagse dingen, dat er niets komt van een blogje schrijven. Uiteraard gebeurde er van alles, daarom eerst maar eens een update van de afgelopen week!

Vorige week was Anna Diecke protagonista, een week lang dé grote hulp van de juf en op vrijdag mochten wij, als ouders, in de klas komen. Het was de bedoeling dat je als ouder iets zou vertellen over je baan en daarbij een activiteit zou uitvoeren met alle klasgenootjes. Na veel gepieker over wat we dan wel moesten gaan vertellen, hebben we uiteindelijk toch maar besloten om iets te vertellen over Hendriks vorige baan, het bouwen van schepen. Wat we nu doen is (zeker voor kinderen!) nog zó ontzettend abstract, dat we er gewoonweg niet mee 'uit de voeten konden'. 


Na een kort verhaaltje met bijbehorende foto's, kwam de activiteit. We zouden een bootje gaan vouwen! Denkend aan onze eigen kleutertijd, dachten we dat kinderen ook hier vertrouwd waren met figuurtjes vouwen, maar dát bleek even flink tegen te vallen. Wat een klus, om samen met 25 kinderen een bootje te vouwen ... Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en gingen alle kinderen naar huis met een bootje, mét vlag én naam!

Zaterdag ging Noemi naar een verjaardagsfeestje van een meisje uit haar klas. Ze kon meerijden met een buurmeisje, maar na zo'n anderhalf uur werden we gebeld dat ze overgegeven had. Oeps! Gelukkig was diezelfde vader die haar gebracht had, bereid om haar ook weer thuis te brengen, want Hendrik was op dat moment op het vliegveld, om daar mensen op te halen. Eenmaal thuis bleek ze toch weer snel op te knappen, gelukkig maar!

Niet snel daarna kwam Hendrik thuis met de mensen die hij opgehaald had en schoven we met 7 personen aan tafel. Naderhand was het vlug-vlug-vlug de vaat doen en ons klaar maken om naar de kerk te gaan, want we zouden ons voor gaan stellen aan de jeugdgroep. Deze jeugdgroep gaat aanstaande zomer, samen met de jeugd uit onze thuisgemeente, deel nemen aan een werkvakantie in Castelldefels. Niet zomaar een kennismaking dus! Het was een goede en opbouwende tijd, we hebben alle plannen en ideeën kunnen delen en de jeugd is erg enthousiast. We zien uit naar de zomer! 

Zondagmorgen waren we in de kerk te vinden. Na de dienst werden we ineens door iemand aangesproken in het Nederlands! Het was een meisje uit Nederland, wat stage loopt op 'The British School of Barcelona'. Ze was hier net een week en heeft nog geen contacten hier. We hebben dus maar gegevens uitgewisseld en eerdaags komt ze een keer langs voor een kop koffie of een lekkere maaltijd. Leuk!

Maandagmorgen ging iedereen weer gewoon naar school en werk, totdat onze rustige maandagmorgen wreed verstoord werd door een telefoontje van school. Of we Noemi even van school konden komen halen, want ze was één van de kindjes met l-u-i-z-e-n ... Hè bah, daar zaten we nu net niet op te wachten!
Gelijk maar doorgefietst naar het dorp voor shampoo en hup, aan de slag. Haren wassen, bedden verschonen, haren kammen, knuffels wassen en ga zo maar door; en dat niet één keer, maar een aantal dagen achter elkaar. We hopen dat we het ergste inmiddels gehad hebben, al moeten we met dat lange haar waarschijnlijk nog wel een aantal dagen blijven kammen ...

Dinsdag stond in het teken van het wegwerken van de grote berg was, Noemi thuis én een skypegesprek met ECM Nederland.

Woensdag kon iedereen weer gewoon naar school en werk, heerlijk! Terwijl ik (Gerda) de ovenschotel in de oven schoof, werd ík er op uit gestuurd om Hadassa van de guardería te gaan halen, want papa, Anna Diecke en Noemi hadden nog ´iets´ te doen. Bij thuiskomst veel gesmoes en geheimzinnigheid, het zal vast te maken hebben met morgen ...
´s Middags ging Hendrik naar de voedselbank en had hij een gesprek met onze voorganger over een aantal op te zetten sociale projecten. Wellicht kunnen we een rol spelen in (één van) deze projecten, maar dat zal de tijd uitwijzen. Daarnaast was er nog wat regelwerk voor de werkvakantie en ging hij nog langs het postkantoor, om uiteindelijk om kwart over 8 thuis te komen. Opnieuw een lange dag!

Vandaag is een dagje met van alles en nog wat. Vanmorgen was er school en werk, huishoudelijke klusjes en het versturen van wat post en email. Vanmiddag ging ik op pad met de mevrouw waar ik de Alpha Cursus mee doe, om even bij te praten (daar kwam afgelopen dinsdag helaas niets van ...) én om alvast mijn verjaardag van morgen te vieren. Hendrik ging voetballen met de jongens van school en nu is hij in de kerk om met de muziekgroep de dienst van a.s. zondagmorgen voor te bereiden.

Zoals jullie zien, een weekje net als bij ieder ander, maar soms ... voelt het als reuze druk!

1 opmerking:

  1. ook leuk om over de 'gewone' dagelijkse dingen te lezen :)
    Succes met de l.u.i.z.e.n ..
    groetjes van ons!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates