woensdag 20 februari 2013

Lijdenstijd

Vorig weekend werd er hier (in de stad) uitgebreid Carnaval gevierd. Niet dat wij er heel veel van mee gekregen hebben, want onze kinderen waren geveld door griep of buikgriep, maar toch ... De foto's op de guardería en in de krant liegen er niet om, het was één groot feest!

Of al deze mensen zich vervolgens ook bezig houden met de tijd daarna, de vastentijd of Lijdenstijd, is ons niet helemaal duidelijk. Als gezin echter hebben we besloten deze tijd apart te zetten en te gebruiken om te ontdekken waarom Jezus eigenlijk voor ons moest sterven. 

Dagelijks denken we na over iets wat we gedaan hebben, wat eigenlijk niet zo goed was. Soms iets kleins, maar soms zijn het ook grotere fouten, die meer gevolgen hebben (gehad). Vervolgens schrijven we die zonde* op een steentje en dat steentje leggen we bij het kruis, wat op onze schoenenkast staat. Daar ligt ook de tekst die we wekelijks aanleren en al met al wordt het een heel zichtbaar plekje, wat ons telkens herinnert aan onze eigen fouten, de fouten waar Jezus voor moest sterven, maar ook én uiteindelijk aan Zijn overwinning.

Afgelopen week leerden we de tekst uit Johannes 3 vers 16 aan:

'Want alzo lief had God de wereld, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft'

Het was best een lange tekst voor de meiden en daarom hebben we de tekst ook vaak gezongen, zowel in het Nederlands, als in het Spaans.

* de letterlijke betekenis van het woord 'zonde' is: je doel missen
 

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates