dinsdag 19 maart 2013

Hap-Snap

Na alle ´steentjes en teksten´, zomaar eens een blogje met wat 'hap-snap' dingen.

Sinds een week of 4 krijgt Anna Diecke op vrijdagmiddag huiswerk mee naar huis, wat ze dan maandagmorgen weer in moet leveren op school. De eerste keer heeft ze heel ijverig een mapje versierd waar het huiswerk in mee genomen kan worden en nu komt dat mapje dus elke vrijdagmiddag, gevuld met schriftjes of een leesboekje, mee naar huis. Direct na schooltijd begint ze er aan, zonder ook maar tijd te hebben voor limonade of iets lekkers. Benieuwd hoe lang dát duurt ...Sinds een jaartje zijn we aangesloten bij 'Fanoc', een belangenorganisatie voor grote gezinnen (!). Doordat we een pasje van deze organisatie kunnen laten zien, krijgen we korting bij bijvoorbeeld kleding- en schoenenzaken. Daarnaast organiseren ze vaak leuke activiteiten met flinke korting, zo ook afgelopen zaterdag. We konden naar de dierentuin van Barcelona en laat dát nu al eens heel lang op ons 'verlanglijstje' staan ... Kinderen mochten gratis naar binnen, ouders met 50% korting en zodoende waren we klaar voor nog geen 20 euro! We hebben genoten, van alle mooie en bijzondere dieren, van het even iets anders doen én gewoon van elkaar!Hendrik had voor zijn verjaardag bloembollen gekregen en begin januari hadden we ze al gepoot in een grote pot op ons balkon. Het duurde zó lang tot ze opkwamen, dat we al dachten dat het waarschijnlijk niets zou worden, maar vorige week stak er dan tóch ineens een groen puntje boven de bruine grond uit. Leuk, tulpen en hyacinten op ons eigen balkon!

Afgelopen week stond in het teken van afscheid nemen. Na bijna twee jaar gingen onze lieve Nederlandse vrienden (hun meiden zaten bij Anna Diecke in de klas), terug naar Nederland. Vooral het afgelopen jaar hebben we veel met elkaar opgetrokken, vaak bij elkaar gegeten en de meisjes hebben veel met elkaar gespeeld. Langzaam, maar zeker ontstond er écht een vriendschap en wat is het dan tóch altijd weer moeilijk om afscheid te nemen!
Afgelopen donderdag waren ze voor het laatst bij ons thuis en vrijdag was voor hen de laatste schooldag en hebben ze op school afscheid genomen, door met elkaar cakejes te versieren. Er bleef heel wat over en zodoende konden Noemi en Hadassa het thuis nog eens over doen, een 'wrange pleister op de wond'.
We hebben dit moment, als ouders, een beetje met 'vrezen en beven' tegemoet gezien, want "hoe zouden Anna Diecke en Noemi reageren op het vertrek van deze meiden?". Gelukkig kunnen we zeggen dat het mee lijkt te vallen; ze hebben het er nog elke dag over, maar het is goed om te horen dat ze andere vriendjes en vriendinnetjes opzoeken en nieuwe contacten maken.

En zo gebeurd er dus van alles en nog wat.

We moeten met z'n allen nog 3 dagen naar school en dan begint de Paasvakantie. We zien er naar uit om even bezig te kunnen zijn met andere dingen, dan het dagelijkse (onder andere het vieren van de verjaardag van Hadassa). Even tijd ook, om adem te halen, voordat de laatste studieperiode vóór de zomervakantie begint. Even een versnellinkje lager ...

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates