dinsdag 12 maart 2013

Lijdenstijd (3 / 4)

De lijdenstijd gaat verder en inmiddels zitten we al weer in de vierde week.

Afgelopen week waren we tussen de middag een aantal keren niet thuis en dus kwam er niet altijd even veel terecht van onze teksten en steentjes. We leerden daarom een tekst aan, die we al eens eerder geleerd hadden en zodoende niet zo heel moeilijk was. De volgorde van de woorden maakte het toch nog weer een beetje lastig en daarom zongen we vaak het lied 'Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt'.

Een nieuw gebod geef Ik jullie, dat jullie elkaar liefhebben, zoals ook Ik u heb liefgehad 
(Johannes 13:34)

Deze week dachten we hen een nieuwe tekst aan te leren, maar toen we het gedeelte uit de Bijbel lazen waar deze tekst staat, vulden Anna Diecke en Noemi ons aan, ook bekend dus! We gaan tóch maar verder met deze tekst en zingen het onderstaande lied er bij. 

Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven 
(Mattheüs 11:28)


Ook komen er steeds meer steentjes bij het kruis te liggen. Het is goed om samen na te denken over de dingen die soms niet helemaal goed gaan én om na te denken over wat daar eigenlijk de gevolgen van zijn. 

Wat vindt dat andere kindje er van als jij zegt dat hij niet mee mag spelen (onaardig zijn)? Wat gebeurd er met ons, als we altijd zouden kopen, wat we maar willen (hebzucht)? En wie helpt een ander, als wij het niet doen (egoïsme)?

 Dagelijks denkvoer, zeg maar ...

1 opmerking:

  1. Echt dagelijks denkvoer ja! Dat ervaar ik ook zo, al zijn onze kinderen dan wat groter!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates