zondag 29 september 2013

Meewoner in huis

Velen die ons al langer kennen weten dat we, voordat we naar Spanje vertrokken, in Leefgemeenschap Zilt hebben gewoond. Daar noemden we de mensen die met ons mee woonden geen gasten of cliënten, maar meewoners. Een mooie term om aan te geven dat we samen leefden en samen woonden.

Toen we afgelopen voorjaar op zoek gingen naar een ander huis, kwam dit verlangen opnieuw naar boven; dat er in ons huis plaats zou zijn voor familie, vrienden en collega's, maar vooral ook voor mensen die 'even' een plaatsje nodig hebben om tot rust te komen. Hoe bijzonder was het dan ook dat God juist dit huis op ons pad bracht ... Volop ruimte, een grote keuken, gastenslaapkamers én een gastenbadkamer beneden en eigen slaapkamers én een eigen badkamer boven. We waren vol verbazing dat het zó passend was ... 

Hendrik en Gabriël doen samen zijn administratie
Onze voorganger kende onze plannen en het duurde dan ook niet lang of het eerste verzoek werd gedaan. Of we een plaatsje hadden voor een man van middelbare leeftijd uit onze gemeente die de huur van zijn kamer niet meer kon betalen, geen werk en geen uitkering heeft en dus op straat kwam te staan. Na veel overleg tussen hem, de voorganger en ons hebben we besloten deze stap in geloof te zetten. Een meewoner in huis dus, inmiddels al weer bijna 2 weken.

We zeggen nu wel 'in huis', maar ondertussen is hij gistermorgen vroeg vertrokken naar Nederland. De kans om werk te vinden hier in Spanje, op zijn leeftijd, is zo goed als nihil. Er werd hem dan ook geadviseerd na te denken over seizoenswerk in het buitenland. 'Zo gezegd, zo gedaan' is wel een heel korte versie, maar we zijn dankbaar dat hij morgen aan de slag kan gaan in de appel- en perenpluk in de Betuwe. We hopen dat het werk hem vreugde zal geven én het begin zal zijn van een nieuw, schuldenvrij leven. 

Ondertussen staat zijn kamer leeg en krijgen we opnieuw verzoeken voor hulp en huisvesting. De nood is hoog, mensen worden soms 'zomaar' hun huis uit gezet (terwijl de slotenmaker direct het slot verwisseld) of worden 'gedwongen' te leven in schrijnende omstandigheden (3 zieke zussen die hun appartement delen met een jonge man, om op die manier inkomsten te verwerven). Het is ons verlangen om er te zijn, maar we bidden ook om wijsheid hoe, wanneer en waar. Bidt u mee?
 

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates