maandag 14 oktober 2013

Olympiadas Evangélicas 2013

Vorige week zaterdag waren we bij de 'Olympiadas Evangélicas 2013', een sportdag voor alle kinderen en jongeren uit de kerken van de provincie Barcelona. Een mooie dag, met prachtig weer en heel veel enthousiaste kinderen!

Dit evenement is als het ware 'het startschot' voor alle winteractiviteiten binnen de gemeenten, maar heeft vooral ook het doel om het samen te doen met je vaak onchristelijke vrienden en vriendinnen. De nadruk ligt écht op sporten, maar doordat er van te voren veel geoefend wordt én ouders en familieleden op de dag zelf aanwezig zijn, is het een prachtige gelegenheid voor goede gesprekken én een goed getuigenis.

Anna Diecke kon dit jaar voor het eerst mee doen en dat heeft ze dus ook gedaan, met veel enthousiasme en inzet! Het was bijzonder leuk om te zien hoe gemotiveerd ze was en hoe het haar geholpen heeft om nieuwe vriendschappen aan te gaan en de bestaande vriendschappen te verdiepen.

Na heel veel oefenmiddagen, heeft ze tijdens de dag zelf mee kunnen doen met het hardlopen en kogelstoten. Helaas voor haar, zonder het winnen van een medaille, maar haar medesporters uit de kerk (en daarbuiten) hebben het ruimschoots goed gemaakt. Met elkaar wonnen ze 26 medailles, wat goed was voor de 2e plaats! Hoera!

Na een lange en vermoeiende dag kwamen we pas rond 10 uur thuis, helemaal 'op' van alle indrukken en uiteraad de lichamelijke inspanning. Gelukkig kwam er een rustige zondag achteraan, waarop we heerlijk uit konden rusten ...

Zoals we al eerder schreven is het ook het zogenaamde startschot voor alle winteractiviteiten binnen de gemeente. Er is veel te doen, er ligt veel werk te wachten en we hopen en bidden dat we met hetzelfde enthousiasme én volharding als deze kinderen, het seizoen dat voor ons ligt, in mogen gaan. Elly & Rikkert vertolken het mooi, luister maar mee:

1 opmerking:

  1. Wat een mooi toepasselijk lied! Liefs voor de sportvrouw van het jaar in de familie Herrera!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates