dinsdag 21 januari 2014

Semana de Oración

Zoals wellicht velen van jullie weten staat deze week in Nederland ook wel bekend als de 'Week van Gebed'. De kerken in dit deel van Catalonië liepen echter een weekje vooruit en zodoende was het vorige week bij ons 'Semana de Oración'. 

Semana Unida de Oración
'Tener un espíritu diferente'
~
Gezamelijke gebedsweek
'Wees anders'
Verschillende avonden waren we in de kerk te vinden om te bidden voor allerlei onderwerpen, aan de hand van het leven van Kaleb, één van de twaalf verkenners. Zo begonnen we op zondag met het nadenken over het hebben van een andere geest, een andere mening; de mening dat je in Gods naam alles kunt overwinnen, zelfs de reuzen in het land Kanaän. Op dinsdag dachten we na over de 'verloren generatie' in de woestijn en baden we voor al die personen die hun hoop in dit leven gesteld hadden op hun eigen inzet, hun eigen kunnen en daar nu in blijken te falen, we baden voor hen die juist nú zo gesloten lijken voor het evangelie. Op donderdag baden we voor de nieuwe generatie, de groep jongeren onder de 20 jaar, voor de kinderen en hun leiders.

Op zaterdag sloten we de gebedsweek af met het bidden voor vervolgde christenen over de hele wereld. Er werd een filmpje getoond en vervolgens werd er in kleine groepjes gebeden voor de 20 landen waar vervolging het hevigst is. Anna Diecke en Noemi waren met Hendrik mee gegaan en het heeft grote indruk op hen gemaakt, te weten dat ergens op deze wereld de Bijbel wordt verbrand en mensen worden gedood, omdat ze geloven in Jezus ...

Eenmaal thuis praatten we er nog even over na en herinnerde Anna Diecke ons aan een boekje wat we ooit kochten tijdens een conferentie. De titel van het boekje is 'Superkoffer!' en te koop bij Open Doors. Écht een aanrader!

We hopen dat jullie, net als wij, een gezegende gebedsweek zullen hebben!  

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates