zondag 18 mei 2014

Kleine meisjes worden groot

Het spreekwoord 'kleine meisjes worden groot' was de afgelopen dagen wel op ons gezin van toepassing. Ook leken we wel een vogelnest, de één vloog uit, de ander kwam weer binnen.

Op de school van onze meiden is het de gewoonte om, aan het einde van P5 (groep 2), op kamp te gaan. Aangezien Noemi in deze klas zit, was het dit jaar haar beurt. De juf had er al heel wat aandacht aan besteed, er was een belangrijke brief gekomen wat er allemaal in de koffer gestopt moest worden, ze zouden piraten moeten helpen met het zoeken van een schat, enzovoorts, enzovoorts. Wat wij verwacht hadden, dat ze niét mee zou willen, gebeurde niet. Tot woensdagmiddag ... toen begon het grote twijfelen, ik wil wel mee-ik wil niet mee-wel mee-niet mee ... 
Uiteindelijk vertrok ze donderdagmorgen heel dapper, aan de hand van de juf, naar Vilanova del Vallès, zo'n drie kwartier vanaf Castelldefels. Met z'n allen in de bus, onderweg picknicken, spelletjes doen, samen eten, met je zaklamp naar de vallende sterren kijken, met je compañera (het meisje waar je mee aan tafel zit) in één stapelbed slapen, ontbijten met sinaasappelsap, verkleden, een schat vinden, zo veel macaroni eten als je maar wilt en toen weer terug naar school. Moe, blij en heel erg opgelucht dat het er op zat, kwam ze uit de bus. Het was tóch wel heel erg leuk!

Terwijl Noemi vrijdag dus weer thuis kwam, vertrok Anna Diecke dezelfde middag naar een meisje uit de kerk. Vorige week zondag hadden ze samen bedacht dat ze wel bij elkaar konden logeren. Wachten tot een vakantie was er niet meer bij, het zou nu gaan gebeuren, dus 'zo gezegd, zo gedaan'. Het werd een echte meiden-logeer-partij met verkleden, schooltje spelen en veel geklets en gegiechel. Blij kwam ze thuis zaterdagmiddag, ze had gelogeerd bij een vriendinnetje en dat was écht een hele leuke ervaring! 

Morgen begint het gewone schoolleven weer, 'rust en regelmaat'. Toch zijn we dankbaar dat ze dit mee konden maken, ondanks dat het misschien spannend was. Beiden hebben gemerkt, op hun eigen manier, dat ze er écht bij horen en dat is tóch wel belangrijk ... ondanks dat we best wel weten dat onze waarde niet in mensen ligt ... 

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates