maandag 22 september 2014

Oog in oog met oorlog ...

Afgelopen vrijdagmiddag kwam de oorlog in Syrië even heel dichtbij. We werden gebeld door de rijkspolitie of we een tijdelijke verblijfplaats wisten voor een Syrisch vluchtelingengezin. Ze zijn gevlucht uit Syrië (Homs), om via Frankfurt en Barcelona, naar Algerije te gaan. Op de luchthaven van Barcelona zijn ze echter staande gehouden, omdat hun reisdocumenten verlopen zijn. Ze mochten niet doorreizen, totdat er nieuwe documenten aangemaakt waren en dat kon in ieder geval tot vandaag duren.

Diezelfde middag nog hebben we onderdak voor hen gezocht en het weekend hebben ze doorgebracht in een opvangcentrum, in de buurt van Barcelona; van buiten een prachtig oud kasteeltje, maar binnen was het vies, oud en vochtig. Gelukkig konden ze overdag naar Castelldefels komen, zodat ze wat afleiding hadden ...
Langer dan vandaag konden ze echter niet in het centrum blijven en hun documenten waren nog niet 'in zicht'. Na wat denken en praten hebben we besloten hen mee naar ons huis te nemen, zodat ze wat kunnen bijslapen en uitrusten.

Ondertussen vult ons huis zich met Arabisch, proberen onze meiden in alle talen die ze kennen te spelen met dit kleine meisje, is de oorlog een steeds terugkerend gespreksonderwerp en door middel van 'handen en voeten-gesprekken' begrijpen we dat de moeder haar vlees en groenten op de markt haalde en vader timmerman was. Vóór de maaltijd vinden onze handen elkaar en bidden we samen om een zegen over het eten. In ons hart borrelt er nóg een gebed op, dat deze mensen tot rust komen, ze zijn zó verreisd, maar dieper nog, dat ze tot rust komen bij Jezus, bij Isa, de grote profeet. Bidt u mee?

2 opmerkingen:

  1. Triest dat ze moeten vluchten zeg .. maar wat fijn dat ze, tijdelijk, van jullie gastvrijheid mogen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel zegen en Gods genade toegewenst om deze mensen tot zegen te kunnen zijn! Heerlijk dat jullie hen gastvrijheid kunnen bieden!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates