dinsdag 14 oktober 2014

Loofhuttenfeest


Zoals jullie misschien wel weten was afgelopen donderdag, de eerste dag van het Loofhuttenfeest. Duizenden en duizenden joden, over de hele wereld verspreid, hebben een 'loofhut' gebouwd in hun tuin, op hun terras of balkon. Tot en met morgen wonen en leven ze in deze hut en vieren hun vrijheid, tegelijkertijd denken ze ook terug aan de woestijnreis die hun voorouders, eeuwen geleden maakten, vanuit de slavernij van Egypte, of weg naar het beloofde land Israël. Dit feest is óók een oogstfeest, een dankfeest voor de overvloed die God geeft.

Naast het vieren van de christelijke feestdagen, proberen we met onze kinderen ook inhoud te geven aan de Joodse feestdagen. Zodoende waren onze meiden dit weekend druk met het maken ván en spelen ín een hut op ons terras, aten we in hun hut, lazen we gedeelten uit de Bijbel die spreken over dit feest en sliepen ze in een tent op datzelfde terras.

We geloven dat het goed is om stil te staan bij deze bijzondere feesten en te leren van de rijkdom die er zich in bevindt. Tegelijkertijd zijn het gewoon ook erg leuke en feestelijke momenten en worden er fijne herinneringen 'gebouwd'. Het laatste wat ons over de streep getrokken heeft om 'iets' rondom deze feestdagen te doen, is dat de Joodse feesten gewoon heel toegankelijk zijn voor kinderen; probeer het maar eens uit, het is écht de moeite waard!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates