maandag 20 oktober 2014

Meewoners en gasten ...

De laatste weken waren druk en vol van een verhuizing, gasten én een nieuwe meewoner!
Gabriel kreeg (naast een
mooi boek en iets lekkers)
een flessenlikker, een
écht Hollands cadeautje in
zuinigheid ...
Vorige week zondag namen we officieel afscheid van onze oud-meewoner Gabriel. Sinds half september woont hij ergens anders. We zien terug op een gezegend jaar en zijn dankbaar voor alles wat God hem in het afgelopen jaar gegeven heeft, dankbaar ook voor de vriendschap die ontstaan is. We hopen en bidden dat Hij zijn weg met Hem zal vervolgen en hij verder mag groeien in zijn relatie met Hem.

Het idee was om even een pauze te nemen, wat betreft de gastopvang. Dit verliep echter anders en binnen een aantal weken na het vertrek van Gabriel, was onze meewonerskamer al weer gevuld. Op dit moment woont Agata bij ons, een meisje van 21 jaar uit Polen, wat een jaar lang vrijwilligerswerk zal doen in de kerk van Castelldefels. We hopen dat ze snel 'haar draai' kan vinden binnen de kerk én ons gezin, dat ze zich snel thuis zal voelen!

Ondertussen werd er feest gevierd in IBSTE, in verband met hun 40-jarig bestaan. In het kader van de georganiseerde festiviteiten hadden we opnieuw gasten in huis. Dit keer de directeur van ECM Spanje, bijna 30 jaar geleden was hij één van de studenten die afstudeerde. Dat feest vieren en werken prima samen gaan bleek ook dit keer, 'tussen alle bedrijven door' hadden we ook nog eens ons jaarlijks werkoverleg.

En zo gaat het heel vaak, soms zelfs weten we 's morgens niet, wie er 's avonds in ons huis slaapt. Soms gaat 's middags de telefoon, met het verzoek om een slaapplaats voor diezelfde nacht. Niet altijd kunnen we 'ja' zeggen, gewoonweg omdat we té druk zijn met andere bezigheden. Toch vinden we het altijd ook weer erg leuk om mensen 'over de vloer' te hebben en hun verhalen te horen, om met elkaar te eten en tijd met elkaar door te brengen.

Als u of jij ooit eens in de buurt bent, twijfel niet en kom rustig 'aan'!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates