zondag 2 november 2014

Herfst

Afgelopen week stond in het teken van kastanjes, een schoolreisje, zoete aardappelen én het kastanjefestival 'Castanyada'. Kortom, volop herfst op school!

Anna Diecke en Noemi kwamen vorige week met een briefje thuis dat de groepen 3 t/m 8 mee mochten doen met een soort concours 'zoete aardappel' versieren. 'Ja, het is écht heel grappig, je koopt een boniato (zoete aardappel) en dat moet dan iets worden ...' Goed, wij dus naar de groenteboer. Daar kochten we 2 zoete aardappelen, een écht seizoensproduct, voor nog geen 50 cent. Eenmaal thuis begon het versieren en zie hier het resultaat:


Dinsdag stond de volgende herfstactiviteit op het programma, dit keer voor Hadassa. Ze ging op schoolreisje naar het bos. Ze verzamelden kastanjes, deden allerlei spelletjes, de boswachter vertelde van alles en nog wat over seizoensfruit en ze kwamen zelfs de 'castanyera' (de kastanjeverkoopster/bakster) tegen ...

Woensdag maakte Anna Diecke met haar klas een lekker herfstdrankje, probeer het maar eens, het is heerlijk! Pers 2 sinaasappelen uit, meng dit met de vruchtjes van 2 granaatappelen en voeg 2 flinke lepels bruine suiker toe.

Donderdag was er dan 'als klap op de vuurpijl' het kastanjefestival! Alle drie de meiden gingen verkleed naar school, er werden kastanjes gebakken op school, er kon geproefd worden van allerlei herfstfruit (noten, mandarijnen, pijnboompitten, etc.), er was muziek en dans, en er werd ook nog een beetje gewerkt over de herfst ...

Met al deze activiteiten komt er al weer een einde aan de eerste schoolperiode, op naar Kerst!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates