woensdag 17 december 2014

Ziek

Boekjes lezen, langs de weekenddokter, een liedje zingen, huilende kindjes, kopjes thee zetten, temperatuur opnemen, even naar de apotheek ... Jullie begrijpen het al, er zijn wat kindjes ziek.

Een aantal weken terug begon Jonatan met een flinke oorontsteking, hij kreeg een kuurtje van de huisarts en knapte goed op. Afgelopen week kreeg 'ie echter opnieuw hoge koorts en gingen we weer langs de huisarts. "Tsja", zei ze, "hij heeft wel wat witte vlekjes op z'n amandelen, maar ik geef 'm nog geen kuurtje, als 'ie hoge koorts blijft houden, moet je maar terug komen". Gelukkig leek het inderdaad beter te gaan, tot afgelopen zondagmiddag. Vóór zijn middagslaapje had hij opnieuw koorts en ging 'ie met een zetpil naar bed, toen 'ie wakker werd voelde hij zo warm aan, dat we opnieuw zijn temperatuur opnamen en ja hoor, 39.6! Op naar de weekenddokter en die vroeg fijntjes "waarom heeft de huisarts geen kuur gegeven, want hier in zijn historie staat, dat hij dinsdag al witte vlekken op zijn amandelen had?". Tsja ... In ieder geval kreeg hij nu wel een kuur, én medicijnen voor de pijn, én paracetamol voor de koorts. Beter te veel, dan te weinig, leek zijn devies ...

Ondertussen merken we dat Hadassa écht niet fit is. Ze wacht al een aantal weken op een operatie, waarbij ze haar keel- en neusamandelen gaan verwijderen én buisjes gaan plaatsen, omdat ze niet goed hoort. Er is een audiometrie (gehoortest) gedaan, waaruit bleek dat ze behoorlijk wat gehoorverlies heeft en dit is de eerste stap, op weg naar herstel, zo hopen en bidden we. Het is écht lastig voor haar op het moment; ze komt 's morgens nog moe uit bed, gaat maar halve dagen naar school, loopt de hele dag met haar duim in haar mond en er ontgaan haar heel veel dingen. Aanstaande vrijdagmiddag is het zover, dan zal ze geholpen worden. Ergens zien we er naar uit, in de hoop dat ze daarna op zal gaan knappen, maar ergens zien we er ook tegenop, want zal dit alles zijn, of komen er nog andere dingen tevoorschijn?

Temidden van alle drukte rondom de kinderen, gaat het normale werk gewoon door. Daarnaast zitten we dan óók nog in december, midden in de voorbereidingen voor de kerstmusical van de zondagschool, het kerstfestival op school, kerstpakketten voor de voedselbank, etc. etc. 

Als we er dus even niet zoveel zijn, hier op onze blog, dan weten jullie waar we 'uithangen':

Boekjes lezen, generale repetitie van de kerstmusical, huilende kindjes, kerstpakketten klaarmaken, kopjes thee zetten, uitnodigingen maken voor de kerstmusical, temperatuur meten, zingen, kleding bij elkaar zoeken voor het kerstfestival of even naar de apotheek ...

1 opmerking:

  1. Beterschap met de kids hoor! En hopen dat je zelf overeind blijft:)
    Ik hoop dat je toch kunt genieten van alle dingen die er te doen zijn.
    En sterkte vrijdag met je meisje, hopelijk knap ze er gauw van op!

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates