vrijdag 27 maart 2015

Goed!

Een aantal weken geleden vertelde een moeder van de vrouwenkring ons dat ze in verwachting was, maar al snel kwamen er tranen. Tranen van verdriet, de eerste bloedtest had aangetoond dat het kindje niet in orde zou zijn. Direct werd haar een vruchtwaterpunctie voorgesteld, om te onderzoeken wat er precies aan de hand was. Uiteraard was er ook nog een andere mogelijkheid, zonder enige schaamte werd haar verteld dat ze ook een volgende afspraak zou kunnen maken om het kindje te aborteren ...

Totaal overrompeld gingen ze op weg naar huis, om het nieuws daar te laten bezinken. De volgende morgen troffen we haar bij school, bij de gebedskring en vertelde ze ons dit nieuws. We praten er even over door, hoe voor zoveel mensen een leven zo weinig waarde heeft en hoe makkelijk deze gyneacoloog een abortus voorstelde. Voor hen was het totaal geen optie om het kindje te aborteren. Dit kindje was meer dan welkom, mét of zonder handicap of ziekte! Het is immers een kind door God gegeven! Met elkaar baden we om gezondheid voor dit kindje, om meer duidelijkheid, maar vooral om rust en vrede.

Ze wilden eigenlijk helemaal geen vruchtwaterpunctie in verband met de mogelijke gevaren, maar uiteraard wél graag weten wat er nu precies aan de hand was. Na een gesprek met een bevriende verloskundige uit de kerk bleek er een alternatieve test te bestaan, welke niet binnen het verzekeringspakket valt en dus zelf betaald moet worden. De artsen die werken binnen de gewone verzekeringen erkennen deze test eigenlijk niet, (wat de uitslag ook is) men wil dat deze altijd bevestigd wordt door een vruchtwaterpunctie. Ondanks alle 'tegenstand' hebben ze deze test tóch gedaan en woensdagmorgen na de vrouwenkring vertelde ze me dat ze naar de kliniek moest om de uitslag op te halen.

Vanmorgen trof ik haar weer op school en vroeg ik haar wat de uitslag was. "Alles is goed!", zei ze. Wat een wonder en wat een blijdschap! Artsen die voorstelden om een kindje te aborteren, omdat er misschien iets mis zou zijn, bleken er naast te zitten ...

God is goed! Hij zorgt voor ons! Wat er ook op ons pad komt, ziekte, dood, pijn, zorgen of juist enorme blijdschap: ons leven is in Zijn hand!


1 opmerking:

  1. God is goed, prijs hem. Ik zal voor de vrouw en haar kindje bidden. Voor een voorspoedige verdere zwangerschap.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates