dinsdag 28 april 2015

Channa

Channa ... zo spreken ze in ieder geval hier haar naam uit ... Een vrouw van eind 60, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjechië en sinds een aantal maanden woonachtig in een slaapkamer bij een aantal bejaarde dames. Het idee van de familie was, dat ze voor de oude dames zou zorgen, maar als alcoholiste ben je er niet altijd, vaak juist níet op de momenten dat je het hardste nodig bent ...

De troosteloze situatie van de oude zussen (van 'oma' Pilar) heeft er toe geleid dat Hendrik wat vaker 'over de vloer' komt bij deze dames. Afgelopen zondag kwam hij weer eens langs en ontmoette Channa voor het eerst. Na de vele verhalen die hij al over haar had gehoord, was de ontmoeting niet zo schokkend meer. "Wie ben jij dan? Waarom kom je hier? Je bent toch geen familie?"

Tóch was hij verbaasd dat ze na 5 minuten van houding veranderde. Ze gaf Jonatan een chocolade koekje (om zichzelf lekker onder te kliederen in de buggy ...) en ging een gesprekje met hem aan. Ze zei: "Tóch zie ik dat je anders bent dan alle anderen, ik wil met jou verder praten over God en hoe het nu allemaal verder moet..."

Zomaar een ontmoeting, niet gezocht (!!), waarin de liefde van Jezus weer centraal mocht staan!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates