dinsdag 28 april 2015

Ontmoetingen

Vorige maand werd Hendrik gebeld met de vraag of hij eens langs wilde komen bij een bejaarde buurvrouw. De vrouw 'aan de lijn' is een goede kennis van ons, maar wil niets van het evangelie weten, maar wonderlijk genoeg praat ze met anderen regelmatig over ons én over onze 'religie'.

Toen hij bij de oude vrouw op visite kwam, liet ze meteen haar hele huis zien, waaruit duidelijk bleek dat ze geen Catalaanse achtergrond  heeft. Een bijzondere aardige vrouw, maar erg vereenzaamd. Een keurig huishouden, familie om haar heen, maar geen doel meer na 82 jaar. Zoals gewoonlijk heb ik haar uitgenodigd om langs te komen tijdens de dienst of één van de andere activiteiten binnen de kerk, óf om een keer verder door te praten. Ze vertelde Hendrik dat ze van haar kinderen met niemand mocht praten, haar zoon en dochter zitten namelijk bij de Jehova's getuigen. Wat jammer is dat toch, dat mensen beperkt worden om zelfstandig dingen te onderzoeken.
Ze zou er nog op terug komen en het Hendrik laten weten...

Later die week had Hendrik nog een gesprek met een andere persoon, een man van 55, die al 10 jaar op straat woont. Twee uur lang sprak Hendrik met hem, maar er was geen enkele manier om tot hem door te dringen. Zijn alcoholverslaving was maar een kleinigheidje en hij vond gewoon dat wij (de kerk) hem een kamer moesten aanbieden ...

Veel mensen die wij tegenkomen hebben allerlei ziekten 'onder de leden', zoals hepatitis-C en HIV, maar vaak zijn ze ook psychisch niet in orde. Dit geeft de mensen vaak het idee dat ze 'ongeneeslijk' ziek zijn, of dat ze geen beter leven kunnen krijgen. God houdt echter ook van deze mensen, omdat de waarde van een persoon niet zit in wat ze doen, of wat ze gedaan hebben, maar zit in wie ze zijn voor God!

Begin maart brachten we een andere meneer wél naar een afkickcentrum en hij maakt het goed! Hopelijk lukt het om ook aan de slag te gaan met zijn familie, zodat er verder herstel en genezing mogelijk zal zijn.

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates