dinsdag 14 juli 2015

Nederlandse les

We zitten hier al weer in de vierde week van de zomervakantie en dat merken we aan alles in huis. De wekker heeft plaats gemaakt voor uitslapen en we gaan pas naar bed als het donker wordt. Er worden heel wat potjes Uno gespeeld en we lezen vaker voor. De kraan staat wat vaker open, om waterballonnen te vullen bijvoorbeeld .... en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De uitdaging van deze hele 'ommezwaai' is, dat wij nog gewoon moeten werken. Tussen alles door wordt er onder andere gewerkt aan het voorbereiden van diverse preken, aan een opname van iemand in een afkickcentrum, aan het presenteren van 'ons' nieuwe gastopvangproject en aan het bezoeken van allerlei mensen.

Gerda is deze zomer opnieuw heel druk met het 'geven' van Nederlandse les, een enorme uitdaging! De meiden spreken prima Nederlands, maar als het gaat om grammatica, spelling, of woordkennis, wordt het tóch een ander verhaal ...

We zijn heel blij met de hulp en adviezen die we de afgelopen jaren kregen van juf Annemiek! Regelmatig stuurde zij ons werkbladen, boekjes, spelletjes en allerlei andere materialen die overbleven op de school waar zij werkte. Via mail en Facebook was ze ook beschikbaar om te brainstormen, als dingen maar niet wilden lukken. Super fijn, maar helaas voor ons gaat ze er mee stoppen, want ze gaat zelf naar het buiteland.

Graag doen we daarom een oproepje aan alle juffen, meesters of  die onze blog lezen.

  • Blijven er misschien materialen (denk aan werkboekjes, werkbladen, etc.) over op jouw school, en belanden deze in een vergeten hoekje of zelfs in de prullenbak? Laat het ons weten, we zouden er graag gebruik van willen maken!
  • Wie wil er zo nu en dan eens met ons meedenken, via chat, mail of Skype? 
  • En de meest 'brutale' vraag van alles ... misschien is er wel iemand die in het verleden gewerkt heeft met materialen van de Wereldschool en dit nog 'op de plank' heeft liggen, heel graag ...
Kortom, als je ons op de één of andere manier kunt helpen, heel graag! Alvast bedankt!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates