dinsdag 4 augustus 2015

Beach Mission

Na een heerlijke familievakantie in Frankrijk begon er gisteren weer een normale werkweek. Alhoewel, normaal is het eigenlijk nog niet ... de kinderen zijn nog (6!) weken thuis, we krijgen ontzettend veel gasten 'over de vloer' en daarnaast zijn we in de zomermaanden ook gewoon met andere dingen bezig dan tijdens het schoolseizoen. Zo ook deze week ...

Morgen vertrekt Hendrik voor 3 dagen naar Lloret de Mar om daar deel te nemen aan een evangelisatiecampagne van Beach Mission. Vanuit Nederland is er afgelopen zaterdag een groep mensen vertrokken om tijdens deze week te evangeliseren onder de, vooral Nederlandse, jongeren in deze grote badplaats. Samen met nog een aantal andere Nederlandstalige zendingswerkers én een Spaans voorgangersechtpaar, maken zijn deze week deel uit van het Beach Mission team in Lloret.

We zien uit naar wat God gaat doen tijdens deze dagen, maar merken ook (uit de gebedspunten die gestuurd worden) dat het werk niet gemakkelijk is. We vragen jullie dan ook om te bidden voor deze campagne, de gebedspunten van gisteren vinden jullie hieronder. Mocht je op de hoogte willen blijven van hun belevenissen en/of voor hen blijven bidden, like dan de Facebookpagina van Beach Mission.


Gebedsbrief Beach Mission maandag 3 augustus 2015,

De spits is eraf, we hebben de eerste evangelisatie acties op zondag 2 augustus erop zitten. Ploeg A en Ploeg B zijn er in de avond en nacht op uit gegaan. 
Dit niet zonder tegenslag. De vergunning om met de stand te staan, is niet afgegeven, maar er is wel een aankondiging door het gemeentelijk apparaat gedaan dat wij aanwezig zouden zijn.
Bij aankomst kwam de politie en deze gaven aan dat het verboden is om in groepsverband, met herkenbare shirts, de straat op te gaan en mensen aan te spreken. Wel mag je in gewone kleding met mensen praten en daar, waar er behoefte aan is, een flyer uit je zak halen.
Ploeg B werd tijdig ingelicht en hebben gewone shirts aangetrokken en zijn er alsnog op uit gegaan. Er zijn vele gesprekken gevoerd en met een aantal jongeren gebeden op straat. Midden in de duizenden jongeren die zich in het uitgaansleven bevinden zijn er veel jongeren die open staan voor een gesprek over het geloof.
Uiteindelijk een hele vruchtbare avond en nacht.
 
Gebedspunten:
1. Bidt voor eenheid in de groep. We zijn met verschillende achtergronden en komen uit verschillende geloofsstromingen.
2. Bidt voor vrijmoedigheid voor de groep om het goede nieuws aan de mensen te vertellen.
3. Bidt voor de jongeren waar we gesprekken mee hebben gevoerd.
4. Bidt voor de jongeren die uitgenodigd zijn voor het buffet.
5. Bidt voor de politie en overheid, dat we toch nog toestemming krijgen om met de shirts en stand in het uitgaansgebied te mogen staan.
6. Bidt voor bescherming. Op straat zijn er veel jongeren die dronken zijn en agressief kunnen reageren.
7. Bidt voor de auto van Benny Elwuar. Deze staat nog met pech in Frankrijk en er is overleg met de ANWB en Reisverzekering wat er moet gebeuren.

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates