donderdag 1 oktober 2015

Eindelijk een blog ...

Geen bericht op onze blog, betekent absoluut niet dat er niets te vertellen is, integendeel! De afgelopen weken waren vol met van alles en nog wat en dan schiet bloggen er snel bij in, sorry! Hieronder een aantal 'hoogtepunten' uit de afgelopen weken ...

School
Maandag 14 september begonnen de meiden weer op school, na 12 weken vakantie hadden ze er écht zin in! Vooral Hadassa was heel ongeduldig, bijna elke dag vroeg ze wel hoe lang het nog duurde; ze begon zich thuis zó te vervelen, dat ze die maandagochtend bijna uit haar bed sprong bij de mededeling dat ze nu écht naar school mocht! Na een aantal dagen was iedereen weer gewend aan de nieuwe juf of meester, aan het nieuwe lokaal en zat iedereen weer helemaal in het ritme. Dát was het moment dat er voor Anna Diecke en Noemi een harde realiteit 'om de hoek kwam', de realiteit van huiswerk, huiswerk en nog meer huiswerk ... Elk jaar verbazen we ons weer over het schoolsysteem en over de hoeveelheid huiswerk die de kinderen mee krijgen, zelfs Hadassa (groep 2!!) krijgt elke vrijdag een mapje met opdrachten mee! 

Zondagschool
Gerda gaat dit jaar zondagschool geven aan de allerkleinsten, de kinderen tot en met 3 jaar. Op een heel eenvoudige manier, met een verhaal van maximaal 2 minuten, een beperkt aantal liedjes die we elke week herhalen en een bijpassende verwerking of activiteit, proberen we Gods woord ook dichtbij de baby´s en peuters te brengen. We zullen werken rond het thema ´schepping´ en zingen daarbij het volgende liedje:
Quien hizo las aguas, las aguas, las aguas? 
(Wie maakte het water, het water, het water?)
Quien hizo las aguas? 
(Wie maakte het water?)
Dios que está en los cielos! 
(God die in de hemel is!)
De schuingedrukte woorden vervangen we elke les door een ander element van de schepping, maar het liedje blijft hetzelfde. Zo wordt het herkenbaar en neuriën zelfs de kleinste kinderen mee! 

Gastopvangproject
... één van de kerkjes waar Hendrik
een presentatie gaf ...
Nu alle activiteiten binnen de kerken weer beginnen, komt er ook weer wat meer beweging in het denken over het gastopvangproject, wat we proberen op te starten. Hendrik heeft de afgelopen weken een aantal voorgangers gesproken om hen bij te praten, de statuten zijn geschreven, in twee kerken is er al een presentatie gegeven, er staat een algemene vergadering gepland voor aankomende week, etc. etc. 
We merken dat mensen enthousiast en tegelijk kritisch zijn. We geloven dat er écht mogelijkheden zijn om dit project tot een goed einde te brengen, maar het zal zeker nog heel veel geduld, tijd, gebed en energie kosten. We houden jullie op de hoogte!

Operatie Hadassa
Afgelopen zaterdag is Hadassa geopereerd. Er is van alles gebeurd aan haar keel, neus en oren; haar buisjes zijn verwijderd en haar oren schoongemaakt, haar keelamandelen zijn nu helemaal verwijderd en de filtertjes in haar neus zijn behandeld met radiogolven, waardoor ze verkleinen. Alles in de hoop dat haar neusademhaling verbeterd. Ze heeft sinds haar geboorte waarschijnlijk zo goed als altijd door haar mond geademd, wat hoe dan ook niet gezond is, maar wat ook effect heeft op de vorming van bijvoorbeeld haar gehemelte en gebit. In het geval van Hadassa betekent dat, dat haar boventanden niet 'over' haar ondertanden vallen, maar naar binnen staan (als een deksel wat niet op de doos past). Op dit moment is ze nog volop aan het  herstellen, maar de dokter verwacht dat ze binnen niet al te lange tijd toch echt verbetering zou moeten zien. We hopen het!

Ondertussen, tussen alle bedrijven door, gebeurde er nog veel en veel meer ...

Zo gingen Anna Diecke en Noemi voor het eerst, sinds we in Spanje wonen, sporten. Er is op school een naschools-sportprogramma en dankzij een speciale gift, was het nu dan eindelijk mogelijk! Ze genieten er enorm van, Anna Diecke gaat naar ´patinatge´ (skeeleren) en Noemi naar ´ritmica´ (ritmische gymnastiek).

Gerda had een eerste Skype-gesprek om ons verlof van januari 2016 voor te bereiden. Het lijkt nog zo ver weg, maar het is zo vrijdag 19 december en dan zijn we er al!

Er werden gesprekjes gevoerd met de mensen waar we vorig seizoen Bijbelstudie mee deden. Om diverse redenen valt de hele groep uit elkaar en we kijken nu hoe we dit op kunnen lossen. Worden het 1-op-1 momenten, komen er misschien nieuwe mensen bij of moeten we zoeken naar een ander moment?

En, er wordt weer volop geoefend voor de Olympiadas. Aanstaande zaterdag is het weer zover en Anna Diecke en Noemi doen dit jaar allebei mee. Alle twee zullen ze meedoen aan de marathon, Anna Diecke zal daarnaast ook meedoen met kogelstoten en Noemi met verspringen.

En zo kunnen we nog wel even door gaan, in een volgende blog meer ...

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates