zaterdag 28 november 2015

Voedsel

Voedsel, boodschappen en voedselbank, deze woorden zijn maar wát vaak voorbij gekomen deze week ...

Het begon dinsdagmiddag eigenlijk al. Hendrik had een aantal aanmeldingsgesprekken met nieuwe clienten voor de voedselbank en bleef gelijk wat langer in de kerk om het magazijn op te ruimen. De volgende morgen zou er namelijk een grote vracht binnenkomen van het eten wat verstrekt wordt door de Europese Unie.

Woensdagmorgen vroeg vertrok hij opnieuw naar de kerk om allerlei dingen voor te bereiden voor het normale werk van de Voedselbank, wat uiteraard gewoon doorging. Er werden uitdeellijsten gemaakt, er werd kip bezorgd om ´s middags uit te delen, de overige spullen voor de pakketten werden bij elkaar gezocht en toen was het ineens half 11. Er stond een grote vrachtwagen voor de deur waar bijna 7 ton aan voedsel uit kwam!

Gelukkig waren we goed voorbereid en waren er voldoende vrijwilligers aanwezig. Van de pallets naar de lift kon alles met de palletwagen, maar vanuit de lift naar het magazijn moest er soms zelfs een lint gevormd worden van handen die elke doos doorgaven. Wat gaan er dan een kilo´s door je handen,´s avonds voelde iedereen z´n handen, voeten en rug wel!

Rond 2 uur was het klusje geklaard en was er tijd om zelf even iets te eten, maar tijd voor veel rust was er niet, want om 3 uur begon het ´gewone´ werk. Koffie zetten, lekkers op tafel, vrijwilligers instrueren, enzovoorts, enzovoorts. Om kwart over 4 kwamen de eerste mensen binnen, die dit keer blij naar huis gingen met hun kip!


Gisteren en vandaag was er dan nog de grote voedsel-inzamelingsactie bij (bijna) elke supermarkt in Catalonië. Twee dagen lang staat er dan bij de ingang van de supermarkten een team vrijwilligers die elke klant vragen te participeren in deze actie, een groot succes! Vorig jaar werd er 4.686.000 kg. voedsel ingezameld, bij meer dan 2000 supermarkten én met behulp van 22.000 vrijwilligers!

Het voedsel wat gisteren en vandaag ingezameld werd, bereikt vaak nog voor Kerst de mensen die het nodig hebben. Een gigantische organisatie, waar Hendrik dit jaar officieel een klein schakeltje in was, als coördinator van een team vrijwilligers (gemeenteleden én clienten van ´onze´ Voedselbank) bij één van de plaatselijke supermarkten.

Hopelijk leidt dit alles tot een goedgevuld pakket met Kerst, waar de mensen net zo blij mee naar huis gaan, als met hun kip deze week!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates