woensdag 8 juni 2016

Feest!

Feest, dat was het!

Afgelopen zondag vertelden vier mensen dat Jezus de belangrijkste persoon in hun leven is en als gevolg daarvan, lieten ze zich dopen. Dopen staat voor omkeren, je oude leven zonder God achterlaten en opnieuw beginnen aan een leven mét Hem. Het was én is een voorrecht voor ons om met twee van deze mensen intensief op te mogen trekken!


Wij herinneren ons nog goed dat Cat voor de eerste keer met haar moeder aanklopte bij de Voedselbank. Vanaf het eerste moment werd zij geraakt door de boodschap van Jezus; Zijn liefde en Zijn onvoorwaardelijke trouw, maar ook het aanbod van een nieuw leven, een nieuwe kans. Na een aantal jaren werd ze zelf vrijwilligster bij de Voedselbank en haar honger naar antwoorden op haar levensvragen werd meer en meer gestild. Nu mocht zij zich laten dopen en aan iedereen vertellen wie Jezus voor haar is en wat Hij voor haar betekend. Gaaf!



Stoian groeide op onder het communisme in Bulgarije. Christen zijn was verboden! Zijn moeder voedde hem ondanks de moeilijkheden, orthodox op. Ondanks dat was zijn christen zijn meer een religie, dan een relatie; meer een jas die redelijk zat, dan een innerlijke overtuiging. Na vele jaren en omzwervingen belande hij zo´n 3 jaar geleden bij ons in de kerk. Hij vond het wel aardig, maar vooral de muziek was toch wel erg schokkend. Ondanks die uiterlijkheden, kwam hij tóch tot de overtuiging dat Jezus wel degelijk werkelijkheid was en ook in de 'moderne' kerk aanwezig was. Na vele gesprekken en nog meer gezellige maaltijden, mochten wij hem uitdagen om een stap in geloof te zetten en zich te laten dopen. Een levensveranderende ommezwaai, van religie naar persoonlijke relatie, waar wij een klein onderdeeltje van waren. Heel bijzonder!




Ook Fatima en Manel maakten een nieuwe start, zij het op een totaal andere maniere ...
Na een leven van groot zakelijk succes, verloren ze 17 restaurants en raakten helemaal aan de grond. Daarbovenop kreeg Manel slokdarmkanker, met een bijzonder slecht vooruitzicht. Vorig jaar maart klopten ze, in verband met hun financiele problemen, aan bij de Voedselbank. Na een poosje stortte Fatima zich op een heleboel praktisch vrijwilligerswerk in en buiten de kerk, zodat ze af en toe kon ontsnappen aan de gecompliceerde thuissituatie. Ook Manel kwam regelmatig met haar mee, met zijn kokservaring maakte hij menige taart voor de cafeteria van de kerk. Als vrijwilliger bij de Voedselbank genoot Fatima van het nuttig bezig zijn, maar helaas zagen we Manel steeds verder achteruit gaan. Het bezoeken van de zondagse diensten was voor beiden een (nieuwe) oase in hun gespannen situatie. Vorige week dinsdag werd Manel opgenomen, zijn longen waren inmiddels zo ver aangetast, dat het meteen duidelijk was dat zijn situatie terminaal was. Veel mensen bezochten hem trouw in het ziekenhuis, in de dagen die hem nog restte. Gisteren gaf Manel, in een laatste gesprek met Aurora (mede-verantwoordelijke Voedselbank), zijn leven aan zijn Schepper. Vandaag, om half twee, werd hij Thuis gehaald. Verdrietig en pittig, maar tóch ook zo mooi dat mensen ondanks moeite en zorgen. liefdevol opgenomen mogen worden in Gods gezin!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates