zaterdag 9 juli 2016

Kandidaten gastopvangproject

In gastopvangproject 'Manuel Girona' staat nog steeds één slaapkamer leeg. Al geruime tijd zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat, maar de sociaal werksters verwezen telkens maar niet door, tot daar deze week plotsklaps verandering in kwam.

  • Woensdag kregen we een aanvraag binnen van een echtpaar, waarvan de vrouw in verwachting is. Ze leven op straat en de reden daarvoor, jong, weinig ervaring en heel veel problemen ... 
  • Donderdagmorgen een andere aanvraag, een moeder met een jongetje van 7. Op straat gezet door haar ex ...
  • Vrijdagmorgen een volgende aanvraag, een man van 68, op straat gezet door degene waarbij hij een slaapkamer huurde. 
Wat doe je dan? De slaapkamer is slechts geschikt voor 1 persoon, waarbij de persoon in kwestie in huis komt bij een alleenstaande vrouw met 2 tieners.

Als wij dit schrijven, is het zomerseizoen hier al weer ruim een maand gaande. In de zone waar wij wonen betekent dit, dat de oververhitte huizenmarkt praktisch tot stilstand komt. Ondanks dat de inkomens niet stijgen, blijven de huizenprijzen drastisch omhooggaan. Vorig jaar bracht een slaapkamer zo´n €250 per maand op, dezelfde slaapkamer wordt nu met gemak voor €300 tot €320 verhuurd. Voor mensen met geen- of een minimuminkomen van €400 per maand, is dit een nekslag. De vrije-markt-werking wringt op deze manier alle minderbedeelden uit de omgeving waar ze soms al hun hele leven wonen ...

Soms blijkt maar weer dat problemen zich vanzelf oplossen. Na een paar telefoontjes én het interview van gisteren, wordt duidelijk dat het echtpaar afvalt voor een plaatsje in het gastopvangproject, ze zijn voorzien van een andere oplossing. Maandag gaan we verder in gesprek met de andere 2 kandidaten.

Tot slot. De bovengenoemde vrije-markt-werking slaat helaas ons huis ook niet over. Een maand geleden gaf onze huisbaas ons te kennen dat hij de huur fors wilde verhogen. Nog later gaf hij aan dat hij wellicht de huur helemaal stop wil zetten om zelf in 'ons' huis te komen wonen. We bidden en wachten tegelijkertijd rustig op een oplossing, tot eind september mogen we hier in ieder geval blijven. Bidt u mee?
gebed-959x250

1 opmerking:

  1. Wat een vraagstukken en onzekerheden. Heel veel wijsheid en vertrouwen toegewenst! Hoe het ook loopt, het is, en zal, in God's hand zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates