zaterdag 8 oktober 2016

Start winterseizoenAfgelopen zaterdag namen onze meiden deel aan de ´Olimpiadas Evangelicas´ in Barcelona. Al 31 jaar lang, op de eerste zaterdag van oktober, komen (bijna) alle kerken uit Catalonië bij elkaar op dit grote sportevenement. Een dag vol sport, ontmoetingen, samen zijn en uitzien naar wat God gaat doen tijdens dit nieuwe seizoen!

Officieel was dit de start van het seizoen, maar in werkelijkheid zijn we al weer bijna een maand aan het werk. In de afgelopen vier weken is er weer veel gebeurd, kijk maar even mee:
  
Zaterdag 10 september kwamen we thuis van onze vakantie in Frankrijk. We hebben erg genoten! Vooral van de ´gewone´ dingen als bramen plukken, eindeloos lezen, alleen buiten kunnen spelen, zwemmen en het heerlijke weer!

Maandag 12 september gingen de meiden weer naar school; Anna Diecke naar groep 6, Noemi naar groep 5 en Hadassa naar groep 3. 

Ook voor ons was het de eerste werkdag, maar nét even met een andere start. In onze nieuwsbrief van juni schreven we al over een restaurant wat geopend zou worden in het souterain van onze kerk. Vandaag was de eerste dag dat ze open waren en uiteraard keken we even om het hoekje ...


Aan het einde van de middag reed Hendrik naar St. Boi om locatie ´Carrer Llibertat´ van het gastopvanproject te gaan bekijken. Terwijl wij op vakantie waren, is deze nieuwe flat opgeknapt en klaargemaakt voor de eerste gasten.

Deze eerste week vulde zich verder uiteraard met van alles en nog wat, van oefenen voor de Olimpiadas tot logopedie voor Hadassa. Van een evaluatiegesprek met een gast uit ´Manuel Girona´ tot papieren tekenen op het gemeentehuis. Van een vergadering voor de zondagschool tot een bezoekje aan ´oma´ Pilar ...

Dinsdag 20 september is Hendrik gestart met het vak Grieks op de Bijbelschool. Lange tijd heeft hij geen vak gevolgd, omdat het eigenlijk niet te combineren is met het werk en ons gezin, maar tijdens de diplomering van studenten eind juni hadden we beiden het idee dat het goed zou zijn als hij minimaal nog een taal zou doen. Zo gezegd, zo gedaan en tot nu toe is het goed te doen, één keer per week een aantal uren les en daarnaast het bijbehorende huiswerk.

Donderdag 22 september reed Gerda, samen met Hadassa en Jonatan, na logopedie, door naar het medisch centrum aan de andere kant van de stad. Daar zamelen ze al jaren voedsel in voor de voedselbank. Het was te zien dat we al even niet geweest waren, want er stonden twee propvolle kratten klaar vol met tomatenpuree, koekjes, melk, chocolade en nog veel meer.


Zondag 25 september begon de zondagschool weer! Voor de dienst uit, van 10 tot 11 uur, is er zondagschool voor iedereen van 3 tot 100, zogezegd. De kinderen zijn verdeeld in 4 groepen en Gerda geeft dit jaar leiding, samen met 4 anderen, aan de kinderen uit de groepen 3 tot en met 5. Voor dit jaar zijn er, naast de gewone Bijbellessen, een aantal speerpunten waar we extra aandacht aan besteden, onder andere het aanleren van de Bijbelboeken.

Tijdens de derde week waren er verschillende gesprekken met mogelijke gasten voor de vrijgekomen kamer in gastopvangproject ´Manuel Girona´. Tot nu toe is er nog geen geschikte kandidaat gevonden, dus ... wordt vervolgd.

Donderdag 29 september had Gerda een vergadering op school. Dit schooljaar is zij ´delegada´ (afgevaardigde van de ouders) voor de klas van Anna Diecke. Een mooie gelegenheid om met meer ouders in contact te komen en hopelijk óók om iets meer invloed uit te kunnen oefenen op bepaalde zaken binnen de school.

Maandag 3 oktober werd Hendrik gebeld door Aurori, de coördinator van het restaurant, dat Paco er was. Ruim een jaar geleden is hij begonnen aan een afkicktraject, met succes! Nu was er onenigheid geweest in het centrum en had hij zomaar besloten terug naar huis te gaan, met alle gevolgen van dien ... Hendrik heeft hem dezelfde dag nog gesproken en samen zoeken ze nu naar mogelijkheden om verder af te kicken, want of dit in hetzelfde centrum kan, is nog maar de vraag.

Dinsdag 4 oktober bleek dat onze sociaal werkster binnen het gastopvangproject er per direct mee stopt, in verband met haar privésituatie. Dat was even slikken ... De afgelopen maanden hebben we veel tijd geinvesteerd om elkaar goed te leren kennen en heeft ze al behoorlijk wat werk op zich genomen. Naast dat haar werk nu (even) op onze schouders komt, moeten we ook op zoek naar een vervanger en dat is nog niet zo gemakkelijk. Afgelopen vrijdag hadden we een gesprek met een mevrouw die erg geschikt lijkt voor de functie, maar ook erg druk is. We hopen het vlug allemaal weer ´rond´ te hebben.

Inmiddels is het zaterdag 8 oktober. Vandaag wordt er een rommelmarkt gehouden in de kerk, kregen we 2 collega's uit Castellon te eten en morgen preekt Hendrik in Mataró. Volgende week zijn er uiteraard nieuwe dingen om over te schrijven en dat zullen we dan ook zeker doen.

We houden jullie op de hoogte!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates