maandag 5 juni 2017

Weekend vol feestelijkheden

Al weken geleden werd Anna Diecke uitgenodigd voor de eerste communie van twee klasgenoten. Blij verrast nam ze de uitnodiging aan en vervolgens begonnen de voorbereidingen. Ze wist wel dat je écht netjes gekleed moest gaan (het is bijna een bruiloft, had iemand haar ooit verteld), er 'moest' een cadeautje komen en vragen waren er te over, want "wat is dat eigenlijk, zo'n eerste communie?" ... 

Afgelopen zaterdagmiddag was het zover! 
Om iets voor half 7 waren we op het kerkplein, samen met nog wat ouders en andere klasgenoten. Klokslag half 7 begon de mis, een vrolijke dienst die écht in het teken stond van de kinderen die hun communie deden. Voor de kinderen die nog nooit in een (katholieke) kerk geweest waren, een ware belevenis, maar ook Anna Diecke was écht onder de indruk, het was allemaal zó anders dan ze gewend was.

Na ruim een uur stonden we weer buiten en ging iedereen weer over 'tot de orde van de dag', ouders vertrokken naar huis en de zes uitgenodigde kinderen vertrokken naar een deftig restaurant voor een uitgebreid diner en groot feest. Geheel op z'n Spaans, konden we haar op Spaanse tijden ophalen, om half 12 's avonds ... 

Wij vonden het heel bijzonder om bij zo'n speciale gebeurtenis in iemands leven te mogen zijn. Wij kennen uiteraard ook hier de verhalen dat mensen hun kind laten dopen of de eerste communie doen, omdat hun ouders en grootouders het ook gedaan hebben, of omdat het nu eenmaal zo hoort. Ondanks alle vooroordelen hopen en bidden we dat deze kinderen, door al die kleine momenten heen, steeds iets meer gaan begrijpen wie Jezus voor hen wil zijn en dat zij een persoonlijke relatie met Jezus op zullen bouwen. 

Hoewel het zaterdagavond laat geworden was, wilden we zondagmorgen tóch op tijd in de kerk zijn, want in onze eigen gemeente werd er een doopdienst gehouden. Zeven mensen zouden er gedoopt worden, waarvan we twee mensen écht goed kennen, één mevrouw uit het sociaal werk én een vrouw van de vrouwenkring van Gerda.


Opnieuw een feestelijke dienst! 
De Geest werkt door, ook tijdens dit Pinksterfeest!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates