donderdag 5 oktober 2017

Onrust...

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn, het is onrustig in Catalonië...

Afgelopen zondag hebben ook wij vol verbazing gekeken naar de beelden op het nieuws. We wisten van te voren dat het uit zou lopen op een confrontatie, maar dit was tóch wel heel heftig. Zonder te kiezen voor het Spaanse kamp, of het Catalaanse, kunnen we tóch wel zeggen dat het schokkende beelden waren...

In Castelldefels is het tot op heden rustig. Wat wij er van merken beperkt zich tot de inmiddels bekende 'cassoladas' (het slaan op potten en pannen om 10 uur 's avonds), stakingen op school, gesloten winkels, zenuwachtige ouders en kinderen die er eigenlijk toch maar weinig van begrijpen.


Tóch is er wel degelijk onrust. We ontvangen bijvoorbeeld net een bericht dat de Olimpiadas verzet moeten worden, omdat de politie op dit moment de veiligheid van het evenement niet kan garanderen...

Met spanning zien we ook uit naar wat er maandag gaat gebeuren, als naar alle waarschijnlijkheid de Catalaanse deelstaatregering de onafhankelijkheid uit zal roepen. Wordt de president inderdaad opgepakt? Wordt de regering aan de kant gezet en neemt Madrid het over? Wat zal dat voor gevolgen hebben? Komt er nog meer onrust? Breidt dat zich ook uit naar buiten Barcelona?

Vragen waar wij geen antwoord op hebben, maar die ons uiteraard wel bezig houden. Tóch willen we ons proberen te richten op wat Jezus zegt, om vredestichters te zijn.
Wij verwachten immers een ander Koninkrijk!

1 opmerking:

  1. Lieve mensen, in gebed voor jullie!
    Groeten,
    Erik en Jeannette Heijns (oud-Ziltbewoners)

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Viva España
| Distributed By Gooyaabi Templates